Τοποθεσία

Το παραδοσιακό Κυκλαδίτικο χωριό Τριπόταμος, που βρίσκεται το Ξενοδοχείο «Σταυροδρόμια», είναι το πρώτο χωριό που συναντάει κανείς αρχίζοντας το οδοιπορικό του για να ανακαλύψει τα μυστικά της ενδοχώρας του νησιού. Απέχει 5 km από την πόλη της Τήνου και έχει στην πλάτη του, προς Βορρά, το γυμνό βράχο του Εξώμβουργου, με τα ερείπια της Μεσαιωνικής πόλης της Τήνου και τα ευρήματα της πόλης των Προϊστορικών και Γεωμετρικών χρόνων. Μπροστά του ανοίγεται η θέα προς το Μοναστήρι της Αγίας Πελαγίας, το Αιγαίο Πέλαγος και το νησιωτικό σύμπλεγμα της Δήλου.

Τα λευκά οικιστικά σύνολα του Τριπόταμου και του γειτονικού Σμπεράδου και ανάμεσά τους το παλαιό σχολείο των δύο χωριών, οι περιστεριώνες και ο βράχος του Εξώμβουργου συνθέτουν τοπίο εξαιρετικής αισθητικής και ενεργειακής αρμονίας και προϊδεάζουν για την ιδιαιτερότητα των φυσικών τοπίων της ενδοχώρας του νησιού της Τήνου, που πρέπει ο επισκέπτης της να αφεθεί με τα μάτια του και τη ψυχή του ανοιχτά για να αφομοιώσει την εξωστρεφή εσωστρέφειά της.

Σε απόσταση μικρότερη από 1 km από τον Τριπόταμο, βρίσκονται τα χωριά Κτικάδος και Καρυά, όπου υπάρχουν παραδοσιακές ταβέρνες. Το πιο κοντινό super-market βρίσκεται στον κεντρικό δρόμο που οδηγεί στην πόλη της Τήνου, σε απόσταση 3.5 km από το χωριό. Στον ίδιο δρόμο βρίσκονται και τα πλησιέστερα βενζινάδικα, σε απόσταση 3 km από το χωριό.

online κρατηση
Εγγύηση καλύτερης τιμής
ΚΑΝΤΕ ΚΡΑΤΗΣΗ
Ελέγξτε τη διαθεσιμότητα
https://www.crossroadsinn.gr
37.9778
23.7278